Kabanosy w cieście francuskim
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen
Ilość porcji: 12
Kabanosy w cieście francuskim to swietna przekąska imprezowa.
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
5 kabanosów
15 dag żółtego sera w plasterkach
kilka łyżek ketchupu
oregano lub ziola prowansalskie
wykałaczki
Sposób przygotowania:
Gotowe ciasto wyciagamy z lodowki, rozwijamy, kroimy na 12 - 16 prostokątów. Kabanosy (ja miałam dość długie kabanosy) kroimy na 3 części. Na każdy prostokąt nakładamy łyżeczkę (lub troszkę mniej) ketchupu, posypujemy oregano. Kabanosa zawijamy żółtym serem, rolujemy w ciasto, dokładnie łączymy końce ciasta. Na koncu ułożyć je równomiernie na foremce. Pieczemy je przez 20 minut w temp. 180 stopni.
# Tagi:
Autor: AsiaK
Polecamy również
Grillowany camembert w owocowym raju
Bardzo fajny pomysł dla smakoszy tego rodzaju serów. W mojej kuchni w postaci letniej przekąski podanej ze świeżą...Ziołowe grzanki z serem mozzarella.
Takie chrupiące grzanki są niezwykle pyszne, pachnące ziołami i czosnkiem. Mogą być na przekąskę lub jako dodatek do zup...Tartaletki na słono
To sprawdzony przepis na świetną przekąskę imprezową.Półfrancuskie przekąski ze szpinakiem i serem feta.
Polecam upiec takie przekąski, bo są bardzo pyszne. Można nimi poczęstować gości i podać udekorowane ulubionym ketchupem...Kruche ciasteczka z serem żółtym i pomidorową nutką.
Polecam takie o to ciasteczka. Niezwykle pyszne i niezwkle aromatyczne dzięki suszonym i mielonym pomidorom. Z przepisu...Zobacz więcej przepisów na: