Gdy nie mamy pomysłu na śniadanie, kolację lub przekąskę, możemy przygotować takie o to grzanki. Są bardzo chrupiące i pyszne. Robi się je bardzo szybko, a i nie kosztują wiele. Polecam.
1 puszka tuńczyka w oliwie
1 bagietka lub dwie bułki
10 dag sera żółtego
dowolny ulubiony ketchup
masło (niewielka ilość )
1. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
2 Tuńczyka dokładnie odsączyć z zalewy.
3. Bagietkę lub bułki pokroić w kromeczki.
4. Następnie kromki posmarować z jednej strony cienko masłem.
5. Posmarowaną stroną ułożyć na blasze, na kromki tuńczyka i posypać serem.
6. Grzanki piec w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut.
7. Gotowe podawać udekorowane ketchupem. Smacznego.
Paprykowe nachosy w kilka minut!
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu