Polecam to danie. Kruche mięsko z warzywami posypane serem żółtym. Danie podałam z ryżem ugotowanym na sypko. Wyszło bardzo smacznie.
3 duże marchewki
1 średnia cebula
50 dag surowej szynki wieprzowej
pół puszki zielonego groszku
przyprawa do wieprzowiny
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
20 dag sera żółtego
1. Mięso oczyścić, umyć i bardzo dokładnie osuszyć. Następnie pokroić w kostkę.
2. Następnie mięso oprószyć przyprawą do wieprzowiny i przesmażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.
3. Cebulę i marchewki obrać i umyć, następnie marchewki pokroić w słupki, a cebulę w kostkę.
4. Warzywa przełożyć do mięsa, podlać gorącą wodą i dusić do miękkości. Gdy warzywa i mięso będą miękkie odparować cały płyn.
5. Następnie dodać odsączony z zalewy groszek i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
6. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
7. Na talerze nakładać porcje gorącej potrawki i posypywać startym serem.
8. Podawać od razu gorące. Smacznego.
Pulpeciki drobiowe na marchewce z zielonym groszkiem.
Pierogi z rabarbarem i musem z nutką cynamonu.
Wiejski kociołek z kluseczkami.
Klopsiki drobiowe zapiekane w zupie cebulowej.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu