1. Czosnek obrać i rozgnieść przez praskę.
2. Mięso mielone włożyć do miski, dodać rozgnieciony czosnek, surowe jajko, bułkę tartą i przyprawy. Dobrze wymieszać. Jeśli masa będzie za rzadka, można dodać więcej bułki tartej.
3. Z masy formować kulki i układać na blaszce posmarowanej tłuszczem. Każdą kulkę lekko spłaszczyć i wsadzić w środek oliwkę dziurką do góry - będzie imitować tęczówkę ze źrenicą.
4. Piec w średnio nagrzanym piekarniku 25-30 min.
5. Podawać polane keczupem lub w sosie pomidorowym.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu