Mięsne kulki dla niemowląt

Mięsne kulki dla niemowląt

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 1

Pulpeciki gotowane dla niemowląt, bez soli

Składniki:

Na pulpeciki: 500g mięsa mielonego (u mnie szynka) 1 jajko trochę pieprzu po 1 łyżce koperku i natki pietruszki trochę bułki tartej Na wywar: marchewka pietruszka ziele angielskie lubczyk liść laurowy

Sposób przygotowania:

Wymieszać mięso mielone z jajkiem, posiekanym koperkiem i natką pietruszki, doprawić lekko pieprzem. Do mięsa z zieleniną dodać bułkę tartą, tylko tyle żeby pulpeciki się kleiły. Lepić pulpeciki wielkości mniej więcej orzecha włoskiego. Nastawić wywar: woda i obrane i pokrojone na duże kawałki warzywa. Chwilę pogotować. Na wrzący wywar wrzucić pulpeciki. Gotować pulpeciki ok 15 min. Można podawać same, dodać do zupki warzywnej lub polać sosem.

Autor: marta625

Polecamy nasze przepisy