Pulpety z pieczarkami

Pulpety z pieczarkami

Ocena: ★

2 Ocen

portions

Ilość porcji: 10

Przepis na pulpety - pyszności na obiad! Polecam te pulpety! Takie pulpety z pieczarkami są naprawdę pyszne.

Składniki:

  • 50 dag mięsa mielonego
  • 1 marchew
  • 1 jajko
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 6 pieczarek
  • 7 łyżek bułki tartej
  • Olej do smażenia
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Przepis na pulpety w kilku krokach:

  1. Do mięsa dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i cebulę oraz 1 łyżkę bułki tartej, jajko, startą na tarce marchewkę. Przyprawiamy. Wyrabiamy masę.
  2. Pieczarki oczyszczamy, kroimy drobno i gotujemy do miękkości z odrobiną soli. Odcedzamy.
  3. Bierzemy porcję mięsa do ręki robimy dołek na środku i dajemy do niego troszkę pieczarek. Zalepiamy ze wszystkich stron mięsem. Obtaczamy w bułce tartej. I smażymy na rozgrzanym oleju, ze wszystkich stron na rumiano.
  4. Przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Dusimy do 40 minut. Pulpety można wyciągnąć i na tej wodzie zrobić sos, według uznania.

Pyszne pulpety z pieczarkami gotowe.

Smacznego!

Autor: aga-27

Polecamy nasze przepisy