Spaghetti z pulpecikami.

Spaghetti z pulpecikami.

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Jest to poprostu smaczny pomysł na obiad. Polecam:)

Składniki:

Pulpeciki:

40 dag mięsa mielonego

1 jajko

1 bułka namoczona i odciśnięta

sól i pieprz do smaku

 

Dodatkowo:

20 dag makaronu spaghetti

olej do smażenia

bułka tarta

1 cebula

1 łyżka przecieru pomidorowego

1 łyżka śmietany

sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

1. Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy bułkę, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Następnie formujemy małe pulpeciki i obtaczamy w bułce tartej.


2. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy pulpeciki ze wszystkich stron.

3. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę następnie przekładamy do garnka razem z pulpecikami, podlewamy gorącą wodą i dusimy do miękkości.

4. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i śmietanę, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, gotujemy chwilę do zgęstnienia sosu.

5. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z jedną łyżką oleju, miękki dokładnie odcedzamy.

6. Na talerze nakładamy porcję makaronu, pulpecików i sosu. Podajemy i smacznego.

# Tagi:

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy