Racuchowe ziemniaki


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen

Ilość porcji: 4
fajne racuszki, bo ile mozna jeść gotowane ziemniaki, polecam.
Składniki:
· 50 dag ziemniaków
· Przyprawa do ziemniaków
· Gałka muszkatołowa
· Odrobina mąki pszennej
· Sól
· Jajko
· 15 dag boczku wędzonego
· Suszony koperek
Sposób przygotowania:
1. Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie.
2. Po ugotowaniu odlewamy wodę i ubijamy, ubijakiem do ziemniaków.
3. Dodajemy jajko.
4. Doprawiamy gałką muszkatołową.
5. Wsypujemy mąkę oraz koperek.
6. Boczek drobno kroimy i dodajemy do pozostałych składników.
7. Wszystko razem mieszamy.
8. Nakładamy na rozgrzany olej, robiąc kształt racuchów i smażymy z obu stron.
9. Ziemniaczki gotowe.
10. Smacznego.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również

Racuchowe ziemniaki
fajne racuszki, bo ile mozna jeść gotowane ziemniaki, polecam.Zobacz więcej przepisów na:
Racuchy ziemniaczane

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.