Racuchowe ziemniaki

Racuchowe ziemniaki

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

fajne racuszki, bo ile mozna jeść gotowane ziemniaki, polecam.

Składniki:

·       50 dag ziemniaków

·       Przyprawa do ziemniaków

·       Gałka muszkatołowa

·       Odrobina mąki pszennej

·       Sól

·       Jajko

·       15 dag boczku wędzonego

·       Suszony koperek

Sposób przygotowania:

1.   Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie.

2.   Po ugotowaniu odlewamy wodę i ubijamy, ubijakiem do ziemniaków.

3.   Dodajemy jajko.

4.   Doprawiamy  gałką muszkatołową.

5.   Wsypujemy mąkę oraz koperek.

6.   Boczek drobno kroimy i dodajemy do pozostałych składników.

7.   Wszystko razem mieszamy.

8.   Nakładamy na rozgrzany olej, robiąc kształt racuchów i smażymy z obu stron.

9.   Ziemniaczki gotowe.

10.        Smacznego.

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy