1 jajo
0,5 szkl mleka
5 łyżek cukru
Sól
1 dag drożdży
jabłko
3 łyżki kokosu
Na początku przygotujmy sobie ciasto do miseczki dajmy cukier, drożdże, 4 łyżki mąki i połowę ciepłego mleka wymieszajmyi odstawmy na chwilę aby drożdźe wyrosły. Jabłko obierzmy i pokrójmy w kosteczkę. Do ciasta dodajemy jabłko kokos i resztę składników. Wymieszajmy i odstwmy aby ciasto urosło. Na patelni rozgrzejmy olej i smazmy na nim racuszki.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu