Racuszki z krążkami jabłek

Racuszki z krążkami jabłek

Ocena:

10 Ocen

portions

Ilość porcji: 10

Przepis na racuszki, jeżeli mamy ochotę na coś słodkiego. Polecam szybkie i apetyczne racuszki z jabłek.

Składniki:

  • 40 dag mąki tortowej
  • 5 łyżeczek cukru
  • 1 jajko
  • 1/2 l mleka
  • 3 łyżki wody gazowanej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • Dodatki :
  • 2 jabłka
  • cukier puder
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Przepis na racuchy z jabłkami:

  1. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę.
  2. Jabłka obrać ze skórki, wydrążyć gniazda nasienne.
  3. Pokroić na krążki. Każdy krążek nakłuwać na widelec i zamaczać w cieście. Ciasto musi być gęste, żeby nie spływało z jabłek.
  4. Smażyć racuchy z jabłkami na rozgrzanym oleju z obu stron.
  5. Ciepłe obficie posypać cukrem pudrem.

Racuszki z jabłkami gotowe. Smacznego!

Autor: Karioka123

Polecamy nasze przepisy