0,5 szkl śmietany 18%
12 dag ryżu
1 cukier waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
¾ szkl mąki
Olej do smażenia
4 łyżki cukru
Powidło do podania
Zacznijmy od opłukania ryżu i ugotowania go. Następnie wycedźmy resztę wody i ostudźmy go. Całe jajka utrzyjmy z cukrami i zmieszjamy z ryzem wraz z mąką, proszkiem i śmietaną. Smażmy placuszki na gorącym oleju z obu stron na rumiano.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu