Twarogowe racuszki

Twarogowe racuszki

Ocena: ★

4 Ocen

portions

Ilość porcji: 8

Twarogowe racuszki sprawdzą się swietnie na weekendowe śniadanko. Smakują nie tylko dzieciom:)

Składniki:

  • 2 jajka
  • 150 g twarogu
  • niecała szklanka mąki
  • 100 ml mleka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki cukru
  • ulubione owoce lub dżem
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Przepis na Twarogowe racuszki:

  1. Do miseczki wbić białka ze szczyptą soli, ubić.
  2. W drugiej misce umieścić pozostałe składniki, wszystko zmiksować, dodać pianę z białek, wymieszać. 
  3. Smażyć z obu stron. Podawać na ciepło z owocami.

Wierzch Twarogowych racuszków oprószyć lekko cukrem pudrem. Smacznego!

Autor: AsiaK

Polecamy nasze przepisy