Twarogowe racuszki
Ocena: ★ ★ ★ ☆ ☆
4 Ocen
Ilość porcji: 8
Twarogowe racuszki sprawdzą się swietnie na weekendowe śniadanko. Smakują nie tylko dzieciom:)
Składniki:
- 2 jajka
- 150 g twarogu
- niecała szklanka mąki
- 100 ml mleka
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki cukru
- ulubione owoce lub dżem
- cukier puder
Sposób przygotowania:
Przepis na Twarogowe racuszki:
- Do miseczki wbić białka ze szczyptą soli, ubić.
- W drugiej misce umieścić pozostałe składniki, wszystko zmiksować, dodać pianę z białek, wymieszać.
- Smażyć z obu stron. Podawać na ciepło z owocami.
Wierzch Twarogowych racuszków oprószyć lekko cukrem pudrem. Smacznego!
Autor: AsiaK
Polecamy również
Placuszki na serku waniliowym z musem owocowym.
Polecam przepyszne, niezwykle puszyste, pachnące i bardzo delikatne placuszki. Polane gorącym sosem truskawkowo-bor&oacu...Racuszki z jabłkiem z kaszy manny i mąki krupczatki.
Racuszki z kaszy manny i mąki krupczatki mają inną strukturę niż racuszki z mąki pszennej,według mnie też mniej wpijają...Kukurydziane racuszki z jabłkiem
Bardzo polecam takie racuszki. Są pyszne i bezglutenowe. Kukurydziane racuszki z jabłkiem najlepsze są na podwieczorek.Racuchy z dodatkiem jogurtu
Najlepsze są podawane na ciepłoRacuchy z serem z mąki gryczanej
Nie ma jak racuchy, a już szczególnie racuszki z serem. Po prostu pasjami lubię :) Przepis na racuchy z serem - p...Zobacz więcej przepisów na: