Twarogowo Racuchy

Twarogowo Racuchy

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Racuchy najlepsze śa z cukrem pudrem ale mozna również podawać z dżemem.

Składniki:

·       25 dag  twarogu półtłustego

·       1 ½ mąki pszennej

·       3 jajka

·       100 ml. mleka

·       100 ml. śmietany 18 %

·       20 g drożdży

·       40 g masła

·       4 łyżki cukru

·       Szczypta soli

·       Olej do smażenia

·       Cukier puder do posypki

Sposób przygotowania:

1.   Podgrzewamy mleko.

2.   Wsypujemy do miski ½ łyżeczki cukru.

3.   Dodajemy drożdże i rozprowadzić w mleku.

4.   Odstawić do wyrośnięcia.

5.   Ser zmielić w maszynce i włożyć do miski.

6.   Dodać mąkę, jajka, cukier, rozpuszczone masło, sól.

7.   Na koniec wlewamy drożdże oraz śmietanę.

8.   Wszystko razem wymieszać

9.   Nakładać  dużą łyżką racuchy na rozgrzany olej i smażyć  z obu stron.

10.                    Podawać z cukrem pudrem.

11.                    Racuchy gotowe.

12.                    Smacznego.

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy