Twarogowo Racuchy
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen
Ilość porcji: 5
Racuchy najlepsze śa z cukrem pudrem ale mozna również podawać z dżemem.
Składniki:
· 25 dag twarogu półtłustego
· 1 ½ mąki pszennej
· 3 jajka
· 100 ml. mleka
· 100 ml. śmietany 18 %
· 20 g drożdży
· 40 g masła
· 4 łyżki cukru
· Szczypta soli
· Olej do smażenia
· Cukier puder do posypki
Sposób przygotowania:
1. Podgrzewamy mleko.
2. Wsypujemy do miski ½ łyżeczki cukru.
3. Dodajemy drożdże i rozprowadzić w mleku.
4. Odstawić do wyrośnięcia.
5. Ser zmielić w maszynce i włożyć do miski.
6. Dodać mąkę, jajka, cukier, rozpuszczone masło, sól.
7. Na koniec wlewamy drożdże oraz śmietanę.
8. Wszystko razem wymieszać
9. Nakładać dużą łyżką racuchy na rozgrzany olej i smażyć z obu stron.
10. Podawać z cukrem pudrem.
11. Racuchy gotowe.
12. Smacznego.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Racuchy tradycyjne
To mój ulubiony przepis na racuchy. Są ich setki ale ten jest wyjątkowy bo tradycyjny, taki jak sprzed lat pachną...Racuchy twarogowe
Racuchy to danie smaczne i sycące. Racuchy twarogowe sprawdzą się na śniadanie i na kolację, tym bardziej, że moje racuc...Racuchy na maślance
Racuchy na maślance pochodzą z kuchni rosyjskiej. Puszyste i usmażone na złoto racuchy są również proste do wykon...Smaczne racuchy z rodzynkami
Przepis na racuchy - zawsze u mnie musi być! Uwielbiam! :) Ostatnio podobają mi się racuchy z rodzynkami. Zawsze w zwykł...Racuchy z serem z mąki gryczanej
Nie ma jak racuchy, a już szczególnie racuszki z serem. Po prostu pasjami lubię :) Przepis na racuchy z serem - p...Zobacz więcej przepisów na: