podwójna pierś z kurczaka
przyprawa do kurczaka
2 saszetki białego ryżu
2 liście laurowe
natka pietruszki
5 szklanek wody
szczypta curry, soli, oregano, pieprzu
500 g mrożonych warzyw mrożonych np. chińskich
Na rozgrzanej patelni podsmażamy cebulę na oliwie. Gdy się zeszkli to dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka, posypujemy przyprawą do kurczaka. Nastepnie wlewamy wodę (możemy ją dodawać stopniowo np. najpierw dwie szklanki, później resztę), wsypujemy ryż, przyprawiamy szczyptą curry, oregano solą oraz pieprzem. Ryż zacznie wchłaniać wodę i pęcznieć więc nie przejmujcie się, że na razie wygląda to jak zupa :). Co chwilkę mieszamy i pilnujemy kiedy ryż wystarczająco napęcznieje, ewentualnie dodajemy troszkę więcej wody, doprawiamy do smaku.
Na końcu wsypujemy mieszankę warzyw chińskich, całość mieszamy. Gotujemy pod przykryciem jeszcze około 10-15 minut.
Risotto z kurczakiem w wersji fit
Jaśminowy ryż z klopsikami i warzywami
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu