10 dag drożdzy
3 jajka
szczypta soli
1 kg mąki + podsypanie
500 ml śmietany 18 %
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki cukru
powidła lub inne nadzienie
Drożdże mieszamy razem z cukrem i śmietaną, Odstawiamy do wyrośnięcia. Następnie mieszamy z resztą składników. Wrazie czego dosypujemy mąki gdyby się kleiło. Rozwałkować,wyciać okrąg i podzielić na części. dać nadzienie, zawinąć w rogalik. po nałożeniu na blaszce posmarować jajkiem. i piec do zarumienienia. w temp 180 stopni.
Rogaliki z kokosowym nadzieniem
Drożdżowe rogaliki z makiem i rodzynkami
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu