Rogaliki z masłem czekoladowym i makiem
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen
Ilość porcji: 6
Sprawdzony przepis na rogaliki. Chrupiące, rozpływające się w ustach. Domowe rogaliki to doskonały deser dla dzieci i dorosłych.
Składniki:
- 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
- masło czekoladowe
- mak do posypania (dowolna ilość)
Sposób przygotowania:
Sprawdzony przepis na rogaliki z masłem czekoladowym:
- Ciasto francuskie kroimy na sześć równych kwadratów.
- Na każdy z nich kładziemy po dwie czubate łyżeczki masła czekoladowego i składamy każdy w trójkąt i formujemy rogaliki.
- Rogaliki delikatnie smarujemy letnią wodą i posypujemy makiem.
- Układamy na blaszce posmarowanej tłuszczem, pamiętamy o odstępach (ciasto rośnie podczas pieczenia).
- Wstawiamy do lekko nagrzanego piekarnika i pieczemy w temp. 220 st. do zrumienienia.
Pyszne rogaliki gotowe.
Smacznego!
Autor: Karioka123
Polecamy również
Rogaliki z masłem czekoladowym i makiem
Sprawdzony przepis na rogaliki. Chrupiące, rozpływające się w ustach. Domowe rogaliki to doskonały deser dla dzieci i do...Rogaliki krucho drożdżowe
Sprawdzony przepis na rogaliki. Znakomite rogaliki z ciasta krucho-drożdżowego. Pyszne i bardzo łatwe w przygotowaniu.Rogaliki drożdżowe
Sprawdzony przepis na pyszne rogaliki drozdżowe z czekoladą. Wspaniałe rogaliki idealne do kawy.Rogaliki z makiem
Alternatywa dla makowcaRogaliki krucho-drożdżowe z ricottą
Pyszne, mięciutkie, idealne na podwieczorek lub drugie śniadanie, rogaliki drożdżowe z serkiem ricottą. Polecam to danie...Zobacz więcej przepisów na: