Rogaliki z masłem czekoladowym i makiem

Rogaliki z masłem czekoladowym i makiem

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 6

Sprawdzony przepis na rogaliki. Chrupiące, rozpływające się w ustach. Domowe rogaliki to doskonały deser dla dzieci i dorosłych.

Składniki:

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • masło czekoladowe
  • mak do posypania (dowolna ilość)

Sposób przygotowania:

Sprawdzony przepis na rogaliki z masłem czekoladowym:

  1. Ciasto francuskie kroimy na sześć równych kwadratów.
  2. Na każdy z nich kładziemy po dwie czubate łyżeczki masła czekoladowego i składamy każdy w trójkąt i formujemy rogaliki.
  3. Rogaliki delikatnie smarujemy letnią wodą i posypujemy makiem.
  4. Układamy na blaszce posmarowanej tłuszczem, pamiętamy o odstępach (ciasto rośnie podczas pieczenia).
  5. Wstawiamy do lekko nagrzanego piekarnika i pieczemy w temp. 220 st. do zrumienienia.

Pyszne rogaliki gotowe.

Smacznego!

Autor: Karioka123

Polecamy nasze przepisy