Rolada z boczku

Rolada z boczku

Ocena: ★

2 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Aromatyczna rolada z boczku. Można ją jeść na ciepło albo na zimno - wtedy idealna do kanapek. 

Składniki:

  • majeranek 
  • mięso mielone 0,5 kg.
  • jajko 1 sztuka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • boczek 1,5 surowy bez kości

Sposób przygotowania:

Przepis na roladę z boczku z mięsem mielonym:

  1. Boczek nacieram solą i pieprzem oraz majerankiem, zostawiam na około 3 godz.
  2. Na boczek nakładam mięso mielone (do mięsa dodaję jajko, sól i pieprz), zawijam w rulon tworząc roladę
  3. Zawijam w folię aluminiową i do piekarnika na 3 godz. w 180 stopniach.

Rolada z boczku gotowa:) Smacznego

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy