Rolada z boczku


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
2 Ocen

Ilość porcji: 5
Aromatyczna rolada z boczku. Można ją jeść na ciepło albo na zimno - wtedy idealna do kanapek.
Składniki:
- majeranek
- mięso mielone 0,5 kg.
- jajko 1 sztuka
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- boczek 1,5 surowy bez kości
Sposób przygotowania:
Przepis na roladę z boczku z mięsem mielonym:
- Boczek nacieram solą i pieprzem oraz majerankiem, zostawiam na około 3 godz.
- Na boczek nakładam mięso mielone (do mięsa dodaję jajko, sól i pieprz), zawijam w rulon tworząc roladę
- Zawijam w folię aluminiową i do piekarnika na 3 godz. w 180 stopniach.
Rolada z boczku gotowa:) Smacznego
Autor: joanna1974
Polecamy również

Zakręcona rolada
Boczek sprawia że mięso jest smaczne a dodatki dodają uroku :)
Rolada z boczku
Aromatyczna rolada z boczku. Można ją jeść na ciepło albo na zimno - wtedy idealna do kanapek.Zobacz więcej przepisów na:
Rolada boczkowa

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.