Polecamy dzisiaj:

Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety

Rolada Parówkowa.

print Drukuj
Rolada Parówkowa.

Beata

liczba porcji Liczba porcji 10
Ocena:
0.0

0 ocen

Bardzo ładnie wygląda rolada jak się ją pokroi, smakuję nie tylko dziecią ale dorośli również się nią zajadają.

Niestey nie ma możliwości wstawienia więcej zdjeć.Przedstawiłabym krok po kroku jak się robi.

składniki

Składniki:

·         1 opakowanie ciasta Francuskiego

·         3 łyżki musztardy sarepskiej

·         40 dag. Berlinek

·         1szt. cebuli

·         20 dag sera żółtego

·         Białko z 1 jajka

·         4 szt. ogórka kiszonego

sposób przygotowania

                                    Sposób wykonania:

1.                       Francuskie ciasto  rozkładamy na stole.

2.                       Berlinki układamy na środku ciasta ( ja ułożyłam na szerokość 5 szt   berlinek).

3.                       Parówki smarujemy musztardą.

4.                       Ścieramy żółty ser.

5.                       Posypujemy serem startym na tarce o dużych oczkach.

 

6.                       Ogórki pokrojone w kostkę układamy na serze.

7.                       Ogórki przykrywamy pokrojoną również w kostkę cebulą.

8.                       Nacinamy paski z każdego boku na ukos przeplatamy tak żeby powstała rolada.

9.                       Roladę smarujemy białkiem, przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem.

10.                   Pieczemy aż ciasto się zarumieni w 180 stopniach.

 

Ocena:
0.0
Liczba porcji 10
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Gwiazdka

Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety

Dzisiaj na półkach sklepowych można znaleźć szeroką gamę typów kaw, oferujących zróżnicowane smaki i aromaty.Napój uzyskiwany z ziaren kawowca zdobył na tyle dużą popularność, że dla wielu osób dzień bez kawy jest trudny do wyobrażenia. Różnorodność napojów kawowych jest tak ogromna, że każdy może odkryć idealną, włoską kawę, którą się zachwyci!
Hummus z ciecierzycy
Gwiazdka

Hummus z ciecierzycy

Pysznie kremowa pasta z ciecierzycy i sezamu czyli hummus. Popularne danie z kuchni bliskiego wschodu, które na dobre zadomowiło się na stołach całego świata. Ten przepis jest prosty a efekt dużo lepszy od gotowego rozwiązania ze sklepu!
Sałatka ziemniaczana do grilla
Gwiazdka

Sałatka ziemniaczana do grilla

Jak zrobić sałatkę ziemniaczaną na grilla? Zobaczcie przepis na pyszną sałatkę, która idealnie pasuje do grilla. Smacznego!
Wiosenne śniadanie
Gwiazdka

Wiosenne śniadanie

Jak zrobić sałatkę z jajkiem, ogórkiem i rzodkiewką? Oto pyszne wiosenne śniadanie z jajkami, świeżymi ogórkami i rzodkiewką.
Jak zrobić bruschettę
Gwiazdka

Jak zrobić bruschettę

Oto przepis, jak zrobic bruschettę, czyli tradycyjną włoską przekąskę. Pyszna i włoska, czego chcieć więcej? :)
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Gwiazdka

Jak zrobić sernik na kruchym spodzie

Sernik na kruchym spodzie to pyszne ciasto z serem, które składa się z dwóch warstw - spodu z ciasta kruchego i masy serowej. Oto    przepis na sernik na kruchym spodzie!
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!