0,45kg sera białego półtłustego
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
pół ogórka zielonego
1 pęczek szczypiorku
1 cebula
3 łyżki żelatyny
1 szklanka mleka
sól i pieprz
Paprykę zieloną i czerwoną, ogórka myjemy i kroimy w kostkę.
Szczypiorek i cebule drobno siekamy.
Żelatynę namaczamy w zimnym mleku jak spęcznieje to podgrzewamy aby się rozpuściła. Biały ser ugniatamy widelcem doprawiamy solą i pieprzem, wlewamy mleko z żelatyną, dobrze mieszamy, dodajemy warzywa. Wstawiamy na około 10 minut do lodówki aby masa była twardsza i było nam łatwiej zawinąć w roladę.
Blaszkę o wymiarach 36x25, wykładamy folią aluminiową i papierem do pieczenia. Układamy żółty ser, tak aby plasterki sera nachodził na siebie i żeby tworzył prostokąt. W każdym miejscu mają być dwie warstwy.
Blaszkę z serem wstawiamy do nagrzanego piekarnika (150 stopni), gdy ser robi się miękki to wyjmujemy (ser musi się rozpuścić, tak około 5minut).
Gdy ser wystygnie wykładamy masę serową i zwijamy jak roladę.
Zawijamy w papier i folie aluminiową, wkładamy do lodówki na 1 godzinę.
Roladę podajemy pokrojoną w plasterki :) Smacznego:)
Serowa rolada nadziewana pieczarkami, porem i kurczakiem
Półfrancuskie roladki z białym serem i rodzynkami.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu