· ½ kg schabu
· 7 plastrów szynki
· 7 plastrów sera żółtego
· 15 dag pieczarek
· Mała cebula
· ½ słoika papryki konserwowej
· Sól
· Pieprz
1. Schab kroimy w plastry rozbijamy.
2. Cebulę obieramy i drobno kroimy po czym prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, przyprawiamy solą oraz pieprzem.
4. Paprykę kroimy w paseczki drobne i dodajemy do pieczarek jeszcze chwilę prużymy i studzimy farsz.
5. Schab doprawiamy solą oraz pieprzem.
6. Układamy na każdy kawałek mięsa szynkę, ser oraz trochę farszu.
7. Mięso zwijamy ciasno w roladki i układamy w naczyniu żaroodpornym.
8. Zapiekamy 30 minut w 180˚C pod przykryciem.
9. Po tym czasie odkrywamy naczynie i jeszcze 15 minut zapiekamy żeby się zarumieniły.
10. Roladki gotowe.
11. Smacznego.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu