Polecamy dzisiaj:

Idealny sernik na jesień

Roladki schabowe z sałatą i gorgonzolą podane na pure z rabarbaru

print Drukuj
Roladki schabowe z sałatą i gorgonzolą podane na pure z rabarbaru

joanna1974

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
0.0

0 ocen

Sprawdzony przepis na roladki ze schabu to smaczna propozycja na niedzielny obiad, roladki z gorgonzolą i sałatą. Roladki schabowe zawsze pysznei smakują.

składniki
  • schab bez kości 4 kotlety
  • ser pleśniowy typu gorgonzola 100 gram 
  • sałata masłowa 4 liście 
  • pieprz czarny mielony do smaku
  • sól do smaku 
  • masło 4 łyżeczki
  • pure:
  • rabarbar 3 łodygi 
  • olej 1 łyżka
  • chili mielone 1/2 łyżeczki 
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka 
  • sól do smaku
sposób przygotowania

Sprawdzony przepis na roladki ze schabu na pysznym puree z rabarbaru, idealnie wykwintne danie na niedzielny obiad:

  1. Najpierw robimy puree z rabarbaru i tak najpierw umyte łodygi rabarbaru musimy pokroić w kostkę, następnie na patelni musimy rozgrzać olej, dodajemy rabarbar, a gdy jak rabarbar zmięknie, odstawiamy do ostudzenia, a następnie miksujemy i doprawiamy do smaku.
  2. Teraz pora na roladki i najpierw musimy mięso umyć i ubić, posypać solą i pieprzem, następnie trzeba liście sałaty umyć i osuszyć.
  3. Teraz na plastrach mięsa trzeba układać po jednym liściu sałaty i pokruszyć ser, zwijamy wszystko w roladki i układamy w naczyniu do pieczenia.
  4. Pieczemy 1 godz. w 170 stopniach, po upieczeniu musimy pokroić na porcje. Roladki ze schabu najlepiej podawać na puree z rabarbaru.

 

Pyszne roladki ze schabu gotowe.

Smacznego!

Ocena:
0.0
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Zupa cebulowa
Gwiazdka

Zupa cebulowa

Przepis na zupę cebulową, pyszną i zdrową. Zupa cebulowa dobra na kaca? Trzeba wypróbować ten przepis kuchni francuskiej :) 
Przepis na ciasto marchewkowe
Gwiazdka

Przepis na ciasto marchewkowe

Pyszne ciasto marchewkowe, jesienny przebój, którego nie może zabraknąć na naszym stole. Polecam   przepis na ciasto marchewkowe.
Idealny sernik na jesień
Gwiazdka

Idealny sernik na jesień

Za oknem już prawdziwa jesień. To czas ciepłych i aromatycznych naparów, imbiru, herbat i wszystkiego, co nas rozgrzeje w chłodne dni. Więcej czasu spędzamy teraz w domu, dlatego warto umilić sobie ten jesienny czas słodkim akcentem. Jesień to również okres na konkretne owoce i warzywa. Na targach widoczne są jabłka, gruszki i dynie. Dynia to niemal symbol październikowego miesiąca, za sprawą czasu występowania oraz Halloween, które świętowane jest na koniec miesiąca. Zachęcamy Was do przygotowania pysznego sernika dyniowego, który sprawdzi się idealnie na podwieczorek czy na imprezę.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Gwiazdka

Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu

Jak ugotować brokuła? Jakie właściwości ma brokuł? Dlaczego warto jeść brokuły? zapraszamy do naszego artykułu o tym pysznym i zdrowym warzywie 
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!