Roladki Schabowe.

Roladki Schabowe.

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 10

Coś innego dla każdego.

Składniki:

·         ½ kg schabu

·         20 dag szynki

·         20 dag sera żółtego ( plasterki)

·         Kilka fasolek szparagowych mogą być mrożone

·         Wykałaczki

·         olej

·         Sól

·         1 opakowanie mini marchewek Hortex

·         1 łyżka masła

·         1 łyżka pszennej maki

·         pieprz

 

Sposób przygotowania:

1.     Schab kroimy na plastry i rozbijamy, solimy oraz pieprzymy.

2.     Na plastrach układamy plasterek sera, szynki i po kilka fasolek, zwijamy w rulon i spinamy wykałaczką.

3.     Roladki obsmażamy na oleju i przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Przykryj folią, wstaw do gorącego  piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Zapiekaj przez 40 minut.

4.     15 minut przed końcem odkryj roladki żeby się zarumieniły.

5.     W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę.

6.     Rondel zdejmujemy z ognia, wlewamy mleko, mieszamy, by nie było grudek. Dodaj marchewkę, dopraw solą i pieprzem, chwilkę pogotuj.

7.     Upieczone roladki podawaj z marchewką i ziemniakami.

 

 

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy