Roladki Schabowe.
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 10
Coś innego dla każdego.
Składniki:
· ½ kg schabu
· 20 dag szynki
· 20 dag sera żółtego ( plasterki)
· Kilka fasolek szparagowych mogą być mrożone
· Wykałaczki
· olej
· Sól
· 1 opakowanie mini marchewek Hortex
· 1 łyżka masła
· 1 łyżka pszennej maki
· pieprz
Sposób przygotowania:
1. Schab kroimy na plastry i rozbijamy, solimy oraz pieprzymy.
2. Na plastrach układamy plasterek sera, szynki i po kilka fasolek, zwijamy w rulon i spinamy wykałaczką.
3. Roladki obsmażamy na oleju i przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Przykryj folią, wstaw do gorącego piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Zapiekaj przez 40 minut.
4. 15 minut przed końcem odkryj roladki żeby się zarumieniły.
5. W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę.
6. Rondel zdejmujemy z ognia, wlewamy mleko, mieszamy, by nie było grudek. Dodaj marchewkę, dopraw solą i pieprzem, chwilkę pogotuj.
7. Upieczone roladki podawaj z marchewką i ziemniakami.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Schabowe z nadzienieniem chińskim
W sam raz na śiwięta, pokażmy inną odsłonę schabuSchabowe zawijasy z warzywami oraz boczkiem
Koniecznie trzeba dodac boczek, wtedy są naprawde pyszne.Schabowe roladki z farszem
roladki moga byc nadziewane każdym nadzieniem ja prponuje z dodatkiem jajka :)Roladki ze szpinakiem
Szukasz ciekawego pomysłu na obiad? Polecam nadziewane roladki ze szpinakiem i mozzarellą.Roladki z buraczkami
Fajne danie szczególnie jak komuś zostaną buraczki z barszczuZobacz więcej przepisów na: