Schab w polączeniu z marchewką to danie bardzo soczyste, można zaskoczyć gości odmianą zwykłych schabowych
· 3 plastry sera żółtego
· Sól
· Pieprz
· Zioła prowansalskie
· 50 dag schabu
· 2 marchewki
· 5 łyżeczek majonezu
1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy.
2. Obieramy marchewkę i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
3. Mięso solimy i przyprawiamy ziołami.
4. Następnie smarujemy cienko majonezem.
5. Na majonez wykładamy marchew.
6. Układamy pół plasterka sera.
7. Na koniec zwijamy ciasno w roladki.
8. Gotowe roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego.
9. Zapiekamy 35 minut w 180˚C.
10. Roladki gotowe..
11. Smacznego.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu