Roszponka jest bardzo bogata w witaminę C dlatego warto wykorzystywac ją do potraw.
· 50 dag schabu
· Pół opakowania roszponki
· Przyprawa do mięsa wieprzowego
· Sól
· Papryka czerwona
· 15 dag sera żółtego
· Bułka tarta do panierki
· 2 jajka
· Olej do smażenia
1. Kroimy mięso w plastry następnie rozbijamy.
2. Solimy schab i posypujemy przyprawą.
3. Każdy kawałek układamy pół plasterka sera.
4. Na ser układamy kilka roszponek.
5. Następnie dwa plasterki papryki.
6. Roladki ciasno zawijamy.
7. Panierujemy najpierw w jajku, po czym w bułce tartej.
8. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
9. Roladki gotowe.
10. Smacznego.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu