· ½ kg schabu
· 15 dag pieczarek
· 2 jaka + 2 jajka do panierki
· Cebula
· 15 dag sera żółtego
· Pieprz
· Sól
· Olej do smażenia
· Bułka tarta do panierki
1. Schab kroimy w plastry i rozbijamy.
2. Cebulę obieramy kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Do cebuli dodajemy pieczarki, przyprawiamy pieprzem oraz solą, studzimy.
4. 2 Jajka gotujemy na twardo, obieramy i drobno siekamy.
5. Farsz mieszamy z jajkiem oraz startym na tarce o dużych oczkach serem.
6. Plastry schabu rozkładamy i solimy.
7. Na każdy kawałek mięsa układamy farsz.
8. Zwijamy roladki.
9. Moczymy w roztrzepanym jajku.
10. Następnie kulamy w bułce tartej.
11. Roladki smażmy na rozgrzanym oleju z obu stron
12. Danie gotowe.
13. Smacznego.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu