Schabowe roladki z farszem

Schabowe roladki z farszem

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

roladki moga byc nadziewane każdym nadzieniem ja prponuje z dodatkiem jajka :)

Składniki:

·       ½ kg schabu

·       15 dag pieczarek

·       2 jaka + 2 jajka do panierki

·       Cebula

·       15 dag sera żółtego

·       Pieprz

·       Sól

·       Olej do smażenia

·       Bułka tarta do panierki

Sposób przygotowania:

1.    Schab kroimy w plastry i rozbijamy.

2.    Cebulę obieramy kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.

3.    Do cebuli dodajemy pieczarki, przyprawiamy pieprzem oraz solą, studzimy.

4.     2 Jajka gotujemy na twardo, obieramy i drobno siekamy.

5.    Farsz mieszamy z jajkiem oraz startym na tarce o dużych oczkach serem.

6.    Plastry schabu rozkładamy i solimy.

7.    Na każdy kawałek mięsa układamy farsz.

8.    Zwijamy roladki.

9.    Moczymy w roztrzepanym jajku.

10.                      Następnie kulamy w bułce tartej.

11.                      Roladki smażmy na rozgrzanym oleju z obu stron

12.                      Danie gotowe.

13.                      Smacznego.

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy