· 60 dag schabu
· 1 Brokuł
· 1 Mozzarella
· Sól
· Pieprz
· Olej do smażenia
· Bułka tarta do panierki
· 2 jajka
1. Kroimy mięso w plastry, następnie rozbijamy.
2. Gotujemy brokuł w osolonej wodzie.
3. Kroimy ser na paski.
4. Plastry schabu rozkładamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
5. Na każdy kawałek mięsa układamy pasek sera i kilka brokuł.
6. Schab ciasno zwijamy w roladkę.
7. Panierujemy najpierw w roztrzepanym widelcem jajku a następnie w bułce.
8. Roladki smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
9. Danie gotowe.
10. Smacznego.
naleśnikowe roladki z ricottą i brokułem
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu