Roladki z indyka nadziewane wątróbką drobiową

Roladki z indyka nadziewane wątróbką drobiową

Ocena:

2 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Sprawdzony przepis na roladki z indyka. Polecam, bo wykwintne roladki z piersi indyka faszerowane wątróbka drobiowa to świetna propozycja na przyjęcie lub rodzinny obiad!

Składniki:

  • filet z indyka 1/2 kg
  • wątróbka drobiowa 150 gram 
  • sól do smaku
  • pieprz czarny mielony do smaku 
  • cebula biała 1 sztuka 
  • liść laurowy 3 sztuki 
  • musztarda francuska 2 łyżki 
  • oliwa z oliwek 3 łyżki

Sposób przygotowania:

Sprawdzony przepis na roladki z indyka w kilka kroków:

  1. najpierw wątróbkę podsmaż, dodaj pokrojoną cebulkę i lekko posól
  2. teraz filet z indyka pokrój na porcje, ubij tłuczkiem, posól i posyp pieprzem
  3. ubite kawałki rozłóż, faszeruj wątróbką, zawijaj a na koniec zepnij wykałaczką
  4. w miseczce wymieszaj oliwę z musztardą, posmaruj roladki, dodaj listek laurowy
  5. roladki z indyka piecz w 170 stopniach 20 minut

Pyszne roladki z indyka na wykwintny obiad gotowe.

Smacznego!

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy