boczek surowy 1,5 kg
liść laurowy 3 sztuki
oraz :
orzechy włoskie 1 szklanka
musztarda 2 łyżki
majeranek 2 łyżki
só
pieprz biały
oliwa z oliwek 3 łyżki
sok z cytryny
Orzechy musimy bardzo drobno zmielić .Do naczynia przesypać orzechy ,musztardę , sok z cytryny, dolać oliwę , sól i pieprz ,oraz majeranek , wszystko wymieszać boczek posmarować połową nadzienia , i zwinąć ścisło dodatkowo roladę związać bawełnianym sznurkiem, posmarować drugą połową nadzienia,ułożyć listki laurowe, zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówkinagrzać piekarnik do 180 stopni , piec roladę około 1,5 godziny .
Schab z dodatkiem marchewki z groszkiem
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu