Rosół z królika

Rosół z królika

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Oto jak zrobić rosół z królika. Polecam przepis na rosół z królika, bo rosół wychodzi delikatny w smaku i nietłusty, po prostu pyszny rosół z królika :)

Składniki:

  • 1 królik
  • 1 por
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 seler
  • 1 cebula
  • ziele angielskie, lubczyk, pieprz ziarnisty, liscie laurowe
  • sól

Sposób przygotowania:

Oto jak zrobić rosół z królika, czyli przepis na rosół z królika w moim wykonaniu:

  1. Najpierw trzeba królika poporcjować (odciąć łapy, korpus przekroić na pół), a następnie umyć i zalać w garnku zimną wodą.
  2. Teraz trzeba warzywa umyć oraz obrać i dodać warzywa w całości do zupy. Dołożyć przyprawy.
  3. Gotować całość na małym ogniu. Od zagotowania gotować ok 1,5 godz, aż mięso będzie odchodzić od kości.
  4. W trakcie gotowania wybierać "syfy" (szumy) z wierzchu oraz doprawić rosół. Wyłowić to, czego w zupie nie chcemy.
  5. Rosół z królika najlepiej smakuje podawany z makaronem i obranym mięsem.

Polecam taki pyszny rosół z królika szczególnie najmłodszym, bo mięso z królika jest zdrowe.

Smacznego!

Autor: marta625

Polecamy nasze przepisy