Ryba po grecku

Ryba po grecku

Ocena: ★

7 Ocen

portions

Ilość porcji: 7

Prosta wersja ryby po grecku

Składniki:

• 50 dag. filetów z mintaja
• 50 dag. marchewki
• koncentrat pomidorowy
• sól i pieprz
• 4 szt. pietruszki
• 1 cebula
• Oleju do smażenia
• Mąka do panierki

Sposób przygotowania:

1.      Cebulę obieramy i kroimy w kostkę i prużymy na oleju.

2.      Pietruszkę oraz marchew obieramy i ścieramy  na tarce o dużych oczkach. Po czym całość dodajemy do cebuli i prużymy pod przykryciem, można podlać odrobiną wody żeby warzywa się nie przypaliły.

3.      Rybę kroimy na mniejsze kawałki i solimy.

4.      Jajka roztrzepujemy widelcem na talerzu.

5.      Trochę mąki wsypujemy na talerz.

6.      Rybę zanurzamy najpierw w jajku, następnie w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.

7.      Do warzyw jak są już dobre dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy pieprzem oraz solą.

8.       Usmażone kawałki ryby rozkładamy na dnie naczynia.

9.       Następnie wykładamy warzywa.

10.   Ryba gotowa.

11.   Smacznego.

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy