Ryba po grecku
Ocena: ★ ★ ★ ☆ ☆
7 Ocen
Ilość porcji: 7
Prosta wersja ryby po grecku
Składniki:
• 50 dag. filetów z mintaja
• 50 dag. marchewki
• koncentrat pomidorowy
• sól i pieprz
• 4 szt. pietruszki
• 1 cebula
• Oleju do smażenia
• Mąka do panierki
Sposób przygotowania:
1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę i prużymy na oleju.
2. Pietruszkę oraz marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Po czym całość dodajemy do cebuli i prużymy pod przykryciem, można podlać odrobiną wody żeby warzywa się nie przypaliły.
3. Rybę kroimy na mniejsze kawałki i solimy.
4. Jajka roztrzepujemy widelcem na talerzu.
5. Trochę mąki wsypujemy na talerz.
6. Rybę zanurzamy najpierw w jajku, następnie w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.
7. Do warzyw jak są już dobre dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy pieprzem oraz solą.
8. Usmażone kawałki ryby rozkładamy na dnie naczynia.
9. Następnie wykładamy warzywa.
10. Ryba gotowa.
11. Smacznego.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Ryba po grecku - dietetyczna
Ryba po grecku - dietetyczna smakuje lepiej niż danie przyrządzone tradycyjna metodą. Ryba po grecku - dietetyczna jest...Moja ryba po grecku
Ryba po grecku nie ma co prawda niczego wspólnego z samą Grecją, ale mam do niej słabość. Jesień to przecież pora...Ryba po grecku na bogato
Ryba po grecku jest świetna zarówno na ciepło, jak i na zimno. Ja lubię bardzo rybę po grecku na ciepło, szczeg&o...Ryba po grecku mojej mamy
Gotowania nauczyła mnie mama. Dzisiaj mam już własne popisowe dania, ale rybę po grecku przyrządzam według jej przepisu....Ryba po grecku.
Jest to moja wersja ryby po grecku. Zawsze podaję ją na gorąco, ale jak ktoś lubi to można też podawać na zimno. Bardzo...Zobacz więcej przepisów na: