• 50 dag. marchewki
• koncentrat pomidorowy
• sól i pieprz
• 4 szt. pietruszki
• 1 cebula
• Oleju do smażenia
• Mąka do panierki
1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę i prużymy na oleju.
2. Pietruszkę oraz marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Po czym całość dodajemy do cebuli i prużymy pod przykryciem, można podlać odrobiną wody żeby warzywa się nie przypaliły.
3. Rybę kroimy na mniejsze kawałki i solimy.
4. Jajka roztrzepujemy widelcem na talerzu.
5. Trochę mąki wsypujemy na talerz.
6. Rybę zanurzamy najpierw w jajku, następnie w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.
7. Do warzyw jak są już dobre dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy pieprzem oraz solą.
8. Usmażone kawałki ryby rozkładamy na dnie naczynia.
9. Następnie wykładamy warzywa.
10. Ryba gotowa.
11. Smacznego.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu