grilowany łosoś podany na szpinaku z sezamem

grilowany łosoś podany na szpinaku z sezamem

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 2

zdrowa ryba z grila z dodatkiem bogatego w żelazo szpinaku ,samo zdrowie

Składniki:

łosoś dzwonki 2 sztuki

szpinak  świeży 1 szklanka

ziarno sezamu 2 łyżki

cytryna 1sztuka

oliwa z oliwek 3-4  łyżki

śmietana  50 ml.

przyprawa do ryb 2 łyżki

koper

sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

łososia posypać przyprawą do ryb, obłożyć posiekanym koperkiem oraz plasterkami cytryny,skropić oliwą z oliwek,posypac ziarnem sezamu, zawinąc w folię aluminiową i piec na grilu,szpinak umyć i podsmażyć na oliwie ,doprawić ,podlać śmietaną i dusić około 5 minut, na talerz wyłożyć  szpinak na którym ułożyć upieczoną rybę ,podawać na ciepło.

# Tagi:

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy