grilowany łosoś podany na szpinaku z sezamem
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen
Ilość porcji: 2
zdrowa ryba z grila z dodatkiem bogatego w żelazo szpinaku ,samo zdrowie
Składniki:
łosoś dzwonki 2 sztuki
szpinak świeży 1 szklanka
ziarno sezamu 2 łyżki
cytryna 1sztuka
oliwa z oliwek 3-4 łyżki
śmietana 50 ml.
przyprawa do ryb 2 łyżki
koper
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
łososia posypać przyprawą do ryb, obłożyć posiekanym koperkiem oraz plasterkami cytryny,skropić oliwą z oliwek,posypac ziarnem sezamu, zawinąc w folię aluminiową i piec na grilu,szpinak umyć i podsmażyć na oliwie ,doprawić ,podlać śmietaną i dusić około 5 minut, na talerz wyłożyć szpinak na którym ułożyć upieczoną rybę ,podawać na ciepło.
# Tagi:
Autor: joanna1974
Polecamy również
Zapiekanka Rybna
Trochę wątpiłam czy połączenie ryby z pieczarkami pasuje, ale danie wyszło pyszne, Najlepsze jest trochę po...Danie rybne - słodko kwaśno
Danie jest dobre na ciepło jak równiez na zimno.Nototenia w curry pieczona w piekarniku
Od dawana wiemy, że jemy za mało ryb. Polecam na obiad przepyszną nototenię w curry pieczoną w piekarniku.Sandacz w orzechowej panierce
słodkowodna ryba sandacz w przepysznej panierce z orzechów włoskich , to potrawa dla ludzi ze smakiem...Pieczony pstrąg z sosem kurkowym
Pieczony pstrąg z sosem kurkowym to łatwy i smaczny posiłek nie wymagający czasu i umiejętności .Zobacz więcej przepisów na: