2 łyżki musztardy miodowej
1 łyżka żubrówki
2 łyżki oliwy
sól
pieprz
kilka listków szczawiu
salsa
truskawki 1/2 szklanki
2 łyżki żubrówki
1 łyżeczka masła
2 łyżki pieprzu zielonego marynowanego
sól grubo mielona
400g łososia filet
Łososia kroimy w porcje. Musztardę mieszamy z żubrówką i oliwą . Dodajemy posiekany szczaw , sól i pieprz do smaku . Mieszamy . Marynatą smarujemy łososia i odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Robimy salsą . Truskawki myjemy osuszamy i kroimy w kostkę . Na patelnię dajemy masło ,dodajemy pieprz marynowany . Po chwili dodajemy pokrojone truskawki. Mieszamy. Podlewamy żubrówką. Chwilę dusimy, doprawiamy sola do smaku . Chłodzimy.
Kawałki łososia grillujemy . Podajemy z salsą .
Filety rybne duszone w sosie curry (z jabłkiem)
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu