Zapiekanka Rybna

Zapiekanka Rybna

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 6

Trochę wątpiłam czy połączenie  ryby  z pieczarkami pasuje, ale danie wyszło pyszne,

Najlepsze jest trochę postoi  w tym sosie i ryba przejdzie nim.

Składniki:

·       60 dag fileta rybnego

·       Olej do smażenia

·       2 jajka

·       ½ kg pieczarek

·       1 cebula

·       1 śmietana 18 %

·       Bułka tarta do panierki

·       Mąka pszenna do panierki

·       Sól

·       Pieprz

Sposób przygotowania:

1.    Rybę kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy solą.

2.    Mieszamy mąkę z bułką tartą.

3.    Roztrzepujemy jajka   w naczyniu widelcem.

4.    Panierujemy  rybę najpierw w jajku, następnie w bułce zmieszanej z mąką.

5.    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

6.    Następnie rybę układamy w naczyniu żaroodpornym.

7.    Cebulę obieramy kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.

8.    Do cebuli dodajemy pieczarki pokrojone.

9.    Doprawiamy pieprzem oraz solą.

10.          Na koniec dolewamy śmietanę, chwilę prużymy.

11.          Polewamy sosem rybę.

12.          Danie gotowe.

13.          Smacznego.

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy