Jeszcze truskawki są, chociaż powoli sezon się kończy. Polecam Wam jeszcze taki oto pyszny ryż z musem na podwieczorek.
Składniki na ryż:
2 woreczki ryżu ( łącznie 20 dag )
woda do gotowania
1 szklanka mleka
szczypta soli
Składniki na mus:
1 łyżeczka mielonego cynamonu
pół kilo truskawek
cukier trzcinowy do smaku
1. Przygotowujemy ryż: Wodę należy zagotować z mlekiem i szczyptą soli, włożyć ryż w woreczkach i gotować do miękkości ryżu. Następnie ugotowany ryż dokładnie odsączyć z wody i wyjąć go z woreczków.
2. Przygotowanie musu: Truskawki należy umyć i bardzo dokładnie osuszyć, następnie usunąć szypułki i zmiksować blenderem na gładki mus. Następnie mus przełożyć do garnka i zagotować dodając cynamon i cukier do smaku.
3. Podanie: Na talerze nakładać porcje ryżu i polewać truskawkowym gorącym musem. Podawać i smacznego.
Cynamonowy ryż z prażonym jabłkiem
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu