- 500 g dyni startej na tarce
- 6 łyżek śmietany 18%
- cynamon - ilość wg uznania
- cukier do posypania
- masło do wysmarowania formy
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem niewielkiej ilości soli. Masłem posmarować formę. Wyłożyć 1/2 ugotowanego ryżu. Na to wyłożyć tartą dynię i posypać niewielką ilością cynamonu. Na dynię wyłożyć pozostały ryż. Polać śmietaną i posypać cynamonem. Zapiekać 30 min w temperaturze 180 stopni. Podawać na ciepło, posypując cukrem
Cynamonowy ryż z prażonym jabłkiem
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu