- 3 jajka
- oliwa do smażenia
- puszka groszku konserwowego
- pół niedużej cebuli
- garść zielonej fasoli szparagowej
- łyżeczka kurkumy
- sól, pieprz
- sos sojowy (do smaku)
Ryż ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki kurkumy. Gotować go ok. 2 minuty krócej niż podano na opakowaniu.
Fasolkę szparagową ugotować w osobnym garnku.
Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę. Wbić na patelnię jajka, doprawić solą i pieprzem i usmażyć jak jajecznicę.
Do jajek wsypać ugotowany ryż i ugotowaną fasolkę oraz odcedzony groszek. Chwilę posmażyć, doprawić sosem sojowym.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
zapiekanka z ryżem i warzywami
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu