Proste i smaczne danie dla amatorów ryżu. Takie połączenie zaspokoi niejedno podniebienie.
1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie na wolnym ogniu często mieszając. Gotujemy do momentu aż stanie się kleisty i gęsty.
2. Odstawiamy do ostudzenia.
3. Truskawki gotujemy w litrze wody z dodatkiem cukru przez kilka minut.
4.Następnie bierzemy garstkę ryżu, spłaszczamy, układamy truskawkę i formujemy kulę.
5.Polewamy uzyskanym syropem z truskawek.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu