Sałatka do obiadu z ogórkiem i rzodkiewką.

Sałatka do obiadu z ogórkiem i rzodkiewką.

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Taką sałatkę często przygotowuję i podaję do drugiego dania. Robi się ją bardzo szybko i jest smaczna i tania w przygotowaniu. Najlepiej smakuje ze świeżych sezonowych warzyw. Polecam:)

Składniki:

  • 1 zielony ogórek
  • 1 zielona sałata
  • pół pęczka szczypiorku
  • pół pęczka rzodkiewki
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki śmietany 12 %
  • szczypta cukru
  • sok z cytryny do smaku
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Przepis na sałatkę do obiadu:

  1. Warzywa należy umyć i dokładnie osuszyć.
  2. Następnie ogórek obrać i pokroić razem z rzodkiewką w półplasterki.
  3. Szczypiorek drobno pokroić.
  4. Sałatę porwać na małe kawałki.
  5. Następnie wszystkie składniki ze sobą wymieszać, przyprawiając do smaku solą i sokiem z cytryny.

Sałatka do obiadu jest gotowa.

Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy