Uwielbiam takie sałatki, robi się ja bardzo szybko z zaledwie kilku składników. Ta sałatka najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. Polecam na śniadanie lub kolację. Do sałatki najlepiej użyć buraczków tartych na dużych oczkach.
1 mały słoik buraczków marynowanych tartych
1 mały słoik marynowanych pieczarek
1 mała cebula
pół puszki kukurydzy
kilka łyżek majonezu
sól i pieprz do smaku
1. Buraczki dokładnie odcisnąć z zalewy.
2. Kukurydzę i pieczarki dokładnie osączyć z zalewy, pieczarki pokroić na pół.
3. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę.
4. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
5. Sałatkę można podawać od razu lub schłodzoną z lodówki. Smacznego.
Ekspresowa sałatka z marynowanych warzyw.
Sałatka z pieczarek, pora, groszku i kukurydzy.
Sałatka z pieczarek, jajek, groszku i kukurydzy.
Sałatka z pieczarek, jajek i groszku zielonego.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu