Sałatka z pieczarek, jajek, groszku i kukurydzy.

Sałatka z pieczarek, jajek, groszku i kukurydzy.

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 8

Pyszna i bardzo szybka w wykonaniu sałatka. Idealna na śniadanie, kolację lub przekąskę. Możemy ją podać z dowolnymi dodatkami. Ja podałam z serem żółtym, wędliną i świeżym chrupiącym pieczywem. Polecam.

Składniki:

1 słoik marynowanych pieczarek w occie (około 60 dag)

10 jajek

1 puszka kukurydzy

1 puszka groszku zielonego

pół średniej cebuli

sól i pieprz do smaku

kilka łyżek majonezu

 

Sposób przygotowania:

1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek, następnie pokroić w kosteczkę.

2. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę.

3. Pieczarki osączyć z zalewy i pokroić na połówki.

4. Groszek i kukurydzę dokładnie osączyć z zalewy.

5. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać z majonezem i przyprawić do smaku solą i pieprzem.

6. Gotową sałatkę odstawić, żeby składniki przegryzły się, najlepiej do lodówki. Po tym czasie podawać. Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy