Zaletą tej sałatki jest to, że robi się ją bardzo szybko. Najlepiej podać ją ze świeżym pieczywem. Może być na śniadanie lub kolację. Polecam.
1 puszka zielonego groszku
1 mały słoik marynowanych pieczarek
pół małego pora ( biała część )
pół puszki kukurydzy
musztarda według uznania
kilka łyżek majonezu
sól do smaku
pieprz grubo mielony do smaku
1. Por oczyścić, opłukać, dokładnie osuszyć, następnie pokroić w cienkie plasterki.
2. Pieczarki, groszek i kukurydzę dokładnie odsączyć z zalewy. Pieczarki poprzekrawać na pół.
3. Przygotowane składniki wymieszać z majonezem, musztardą według uznania i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
4. Sałatkę odstawić, żeby składniki przegryzły się. Po tym czasie podawać i smacznego.
Ekspresowa sałatka z marynowanych warzyw.
Sałatka z pieczarek, pora, groszku i kukurydzy.
Sałatka z pieczarek, jajek, groszku i kukurydzy.
Sałatka z pieczarek, jajek i groszku zielonego.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu