- 1 kg cebuli
- 800 g - 1 kg marchewki
- sól
- 2,5 szklanki octu
- 2 szklanki cukru
- opakowanie ziela angielskiego i gorczycy
- pieprz czarny grubo mielony
- liście laurowe
Ogórki w skórkach dokładnie umyć i pokroić w plasterki. Mogą być przerośnięte.
Zmieszać z cebulą pokrojoną w plastry oraz marchewką również pokrojoną w plastry.
Ocet wymieszać z solą i cukrem i zalać pokrojone warzywa. (Można ocet zagotować z cukrem i solą, ale ogórki zalać ostudzoną zalewą.)
Zostawić w zalewie na całą noc.
Na drugi dzień przemieszać całość. Dosypać ziele angielskie, gorczycę i pieprz.
Wykładać do czystych słoików, zalać utworzoną z ogórków wodą. Do każdego słoika włożyć liść laurowy. Pasteryzować 20 minut.
Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik
Fileciki pod migdałową panierką
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu