- 1 kg papryki czerwonej
- 1/2 kg cebuli
- 1/2 kg marchewki
- niepełna szklanka cukru
- 1/2 szklanki octu
- 1/2 szklanki oleju
- sól, pieprz 2 kg cukinii
- 1 kg papryki czerwonej
- 1/2 kg cebuli
- 1/2 kg marchewki
- niepełna szklanka cukru
- 1/2 szklanki octu
- 1/2 szklanki oleju
- sól, pieprz
Cukinię i paprykę dokładnie umyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w pióra. Marchewkę umyć, obrać i pokroić w cienkie plasterki. Wszystkie warzywa wymieszać. Dodać cukier, olej i ocet oraz przyprawy. Ponownie dokładnie wymieszać. Odstawić na 2 godziny.
Do czystych słoików nakładać sałatkę wraz z powstałą zalewą. Do każdego słoika można dodać liść laurowy i gorczycę, ale niekoniecznie. Słoiki pasteryzować 15-17 minut.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu