Kapusta ze śmietaną
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen
Ilość porcji: 5
Świetny dodatek do dań mięsnych i ziemniaków. Polecam ją w tej formie.
Składniki:
kapusta biała
4 łyzki śmietany
1 łyzeczka kminku
cebula
1 łyżka masła
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Na początku oczysćmy kapustę i pokrójmy ją nozem dość cienko. W garnku zagotujmy wodę i osólmy ją a nastepnie wrzućmy do niej kapustę i gotujmy na pół miękko. Odcedźmy z wody i zmieszajmy z usmażoną na tłuszczu cebulę oraz kminek i smietanę . Przyprawmy.
# Tagi:
Autor: aga-27
Polecamy również
warzywna sałatka zimowa
Zimowa porą brakuje nam warzyw, dlatego warto zrobić zapasy :)Sałatka z pomidora malinowego, czerwonej cebuli i koperku
Przepyszna i prosta sałatka z pomidora do obiadu. Uwielbiam pomidory malinowe, są idealne do sałatek a także do "samodzi...Pieczarkowa sałatka
Mocno pieczarkowa, szybka i prosta w wykonaniu sałatka znakomicie sprawdza się na naszym stole. Jest również idea...Sałatka do obiadu z ogórkiem i rzodkiewką.
Taką sałatkę często przygotowuję i podaję do drugiego dania. Robi się ją bardzo szybko i jest smaczna i tania w przygoto...Sałatka z chrzanową nutką.
Ta sałatka może być podana jako dodatek do drugiego dania np. do mięsa, lub możemy ją podać z pieczywem na śniadanie lub...Zobacz więcej przepisów na: