Sałatka do obiadu z ogórkiem i rzodkiewką.

Sałatka do obiadu z ogórkiem i rzodkiewką.

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Taką sałatkę często przygotowuję i podaję do drugiego dania. Robi się ją bardzo szybko i jest smaczna i tania w przygotowaniu. Najlepiej smakuje ze świeżych sezonowych warzyw. Polecam:)

Składniki:

1 zielony ogórek

1 zielona sałata

pół pęczka szczypiorku

pół pęczka rzodkiewki

3 łyżki jogurtu naturalnego

3 łyżki śmietany 12 %

szczypta cukru

sok z cytryny do smaku

sól do smaku

Sposób przygotowania:

1. Warzywa należy umyć i dokładnie osuszyć.

2. Następnie ogórek obrać i pokroić razem z rzodkiewką w półplasterki.

3. Szczypiorek drobno pokroić.

4. Sałatę porwać na małe kawałki.

5. Następnie wszystkie składniki ze sobą wymieszać, przyprawiając do smaku solą i sokiem z cytryny.

6. Sałatka jest gotowa. Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy