Ta sałatka może być podana jako dodatek do drugiego dania np. do mięsa, lub możemy ją podać z pieczywem na śniadanie lub kolację. Sałatkę przygotowuje się bardzo szybko. Jest wyrazista w smaku. Polecam.
1 puszka kukurydzy
3 jajka
1 małe jabłko
3 łyżki ćwikły z chrzanem ( ze słoiczka )
natka pietruszki według uznania
sól i pieprz do smaku
2 łyżki majonezu
1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek.
2. Następnie jajka zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
3. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
4. Kukurydzę dokładnie odsączyć z zalewy.
5. Natkę pietruszki umyć i dokładnie osuszyć, następnie drobno pokroić.
6. Wszystkie składniki sałatki dokładnie wymieszać przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
7. Gotową sałatkę odstawić, żeby składniki przegryzły się. Podawać i smacznego.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu