Proste i bardzo szybka w wykonaniu. Do tego pyszna i zdrowa. Ta sałatka może być dodatkiem do drugiego dania lub samodzielną przekąską. Polecam.
1 duży pomidor
2 ogórki zielone
pół puszki kukurydzy
ćwiartka młodej kapusty
sól
1 dowolny sos sałatkowy
1. Kapustę należy umyć, bardzo dokładnie osuszyć i drobno poszatkować.
2. Nastepnie przełożyć do miski, oprószyć solą i odstawić na 20 minut. Po tym czasie kapustę dokładnie odcisnąć z soku.
3. Kukurydzę dokładnie odsączyć z zalewy.
4. Pomidora i ogórki, umyć i osuszyć. Ogórki obrać i pokroić w półplasterki a pomidora na małe kawałki.
5. Sos sałatkowy przygotować według przepisu na opakowaniu.
6. Wszystkie składniki wymieszać dokładnie z sosem sałatkowym. Odstawić, żeby sałatka ,,przegryzła się''
7. Po tym czasie podawać.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu