Prosta i bardzo szybka sałatka w wykonaniu.Taka z tych raz..dwa i gotowe. Proponuję podać ją ze świeżym i chrupiącym pieczywem oraz ulubioną wędliną. Możemy ją przygotować dla gości lub po prostu na śniadanie lub kolację. Polecam.
1 puszka groszku zielonego
1 słoiczek marynowanego selera
1 mały słoiczek marynowanych pieczarek ( tak około 20 dag )
4 jajka
pół małej cebuli
1 jabłko
kilka łyżek majonezu
sól i pieprz do smaku
1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Obrane pokroić w kosteczkę.
2. Groszek, seler i pieczarki odsączyć dokładnie z zalewy, pieczarki pokroić na mniejsze kawałki.
3. Cebulę i jabłko obrać, następnie pokroić w małą kosteczkę.
4. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
5. Sałatkę odstawić, żeby składniki ,,przegryzły się''. Po tym czasie sałatka jest gotowa do podania. Smacznego.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu