Pysznie, lekko i zdrowo. Do tego kolorowo. Polecam tę pyszną sałątkę np. na przekąskę.
3 jajka ugotowane na twardo
1 pomidor
pół małej kapusty pekińskiej
pół ogórka zielonego ( szklarniowego )
3-4 rzodkiewki
sól i pieprz do smaku
oliwa
szczypiorek
1. Warzywa umyć i dokładnie osuszyć. Ugotowane jajka obrać ze skorupek.
2. Liście kapusty pekińskiej ( bez zgrubień ) drobno pokroić.
3. Pomidora i jajka pokroić w ćwiartki.
4. Obrany ogórek i rzodkiewki pokroić w półplasterki.
5. Na talerze nakładać kapustę, pomidora, jajka, ogórki i rzodkiewki. Sałatkę oprószyć do smaku solą i pieprzem do smaku, oraz skropić oliwą i posypać posiekanym szczypiorkiem.
6. Sałatka jest gotowa. Smacznego.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu