Schab duszony w warzywach

Schab duszony w warzywach

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 12

Mój ulubiony przepis na schab duszony w warzywach i delikatnym sosie.

Składniki:

500 g schabu
1 wieksza cebula
2 łyżki oliwy z oliwek
5 ząbków czosnku
2 duże marchewki
łyżka posiekanego pora
1 łyżka papryki czerwonej
1/2 litra wody
50 g mąki
szczypta soli
szczypta pieprzu
szczypta majeranku
4 liście laurowe
6 ziarenek ziela angielskiego

Sposób przygotowania:

Cebule kroimy w kostkę, podsmażamy ją na patelni na oliwie z oliwek. Kiedy się zeszkli to dodajemy pokrojoną marchewkę oraz pora, dusimy na małym ogniu około 5 minut.W większej misce mieszamy ze sobą wodę,paprykę czerwoną, majeranek, pieprz oraz sól. Wlewamy na patelnię, dusimy pod przykryciem przez około 15 minut.W tym czasie przygotowujemy mięsko. Schab dzielimy na mniejsze części, ubijamy tłuczkiem jak na kotlety. Nacieramy wyciśniętym przez praskę czosnkiem.Mięso obtaczamy w mące, przekładamy na patelnię. Dusimy na małym ogniu przez ok. pół godzinki.

Autor: AsiaK

Polecamy nasze przepisy