1 wieksza cebula
2 łyżki oliwy z oliwek
5 ząbków czosnku
2 duże marchewki
łyżka posiekanego pora
1 łyżka papryki czerwonej
1/2 litra wody
50 g mąki
szczypta soli
szczypta pieprzu
szczypta majeranku
4 liście laurowe
6 ziarenek ziela angielskiego
Cebule kroimy w kostkę, podsmażamy ją na patelni na oliwie z oliwek. Kiedy się zeszkli to dodajemy pokrojoną marchewkę oraz pora, dusimy na małym ogniu około 5 minut.W większej misce mieszamy ze sobą wodę,paprykę czerwoną, majeranek, pieprz oraz sól. Wlewamy na patelnię, dusimy pod przykryciem przez około 15 minut.W tym czasie przygotowujemy mięsko. Schab dzielimy na mniejsze części, ubijamy tłuczkiem jak na kotlety. Nacieramy wyciśniętym przez praskę czosnkiem.Mięso obtaczamy w mące, przekładamy na patelnię. Dusimy na małym ogniu przez ok. pół godzinki.
schab z ziołami oraz warzywami
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu